Opvulmateriaal

Vaker dan niet zitten producten los in een kartonnen verzenddoos. Tijdens het vervoer kan de inhoud alle kanten op bewegen, waardoor de inhoud gemakkelijk beschadigd kan raken. Om deze teleurstelling bij het uitpakken te voorkomen is het aan te raden om of een doos op maat te gebruiken, of de ‘te grote’ doos te vullen met opvulmateriaal. Bij Twepa hebben we vele soorten beschermingsmaterialen waarmee je verzekert dat je producten zonder deuken aankomen. We vertellen je graag over de verschillende opties.

Houtwol en papierwol

Houtwol wordt doorgaans gebruikt als opvulmateriaal voor wijndozen, kerstpakketten, geschenkmanden en meer. Papierwol is hetzelfde als houtwol, maar dan nog dunner. Het is zeer licht van gewicht en bied een beetje bescherming. Voor het verzenden van fragiele voorwerpen is houtwol en papierwol dus niet echt geschikt, wel voor opslaan en decoratieve doeleinden. Onze houtwol en papierwol worden verkocht per baal van 5 kilo.

SizzlePak

Sizzlepak is een ander bekend opvulmateriaal, wat gemaakt is van 3-laags papier dat met een zigzagpatroon is geknipt. Net als houtwol is sizzlepak vooral bedoeld voor decoratieve doeleinden. Wel biedt het net wat meer bescherming dan houtwol. Onze sizzlepak wordt verkocht per 10 kilo en is beschikbaar in meerdere kleuren, namelijk standaard bruine sizzlepak, grijze sizzlepak en witte sizzlepak.

Opvulchips

Wanneer je de gehele verzenddoos aftopt met opvulchips heeft je product geen contact meer met de kartonnen wand, waardoor de chips als schokdemper werken. Daarnaast wegen opvulchips zeer weinig. Kortom, door opvulchips te gebruiken ben je er bijna van verzekerd dat je artikelen heelhuids aankomen op bestemming. Onze Renatur bio opvulchips zijn gemaakt van gepoft maismeel, waardoor ze biologisch afbreekbaar zijn. Je kan ze dus gewoon bij het GFT afval gooien. Nog mooier is dat deze opvulchips ook wateroplosbaar zijn. Je klanten kunnen dus na ontvangst dit opvulmateriaal gewoon in de wasbak of de wc gooien. Hier lossen ze binnen enkele secondes op en spoel je ze weg. Ideaal toch?

FanFold opvulmateriaal

Fanfold is kraftpapier dat speciaal is gemaakt voor het opvullen van lege ruimtes in dozen. Hoewel dit geen totale bescherming geeft, voorkomt het wel dat de binnendoos niet tot nauwelijks beweegt in de doos. Dat voorkomt deuken, maar niet krassen. Bij Twepa verkopen we Fanfold opvulmateriaal van 50 gram en 70 gram kraftpapier. Hierbij geldt uiteraard dat hoe zwaarder het papier, hoe stugger het is. Zo heb je met een klein stuk FanFold al een groot deel van de beweging van je product gestopt. Dat is wel zo efficiënt natuurlijk. Je gebruikt dit opvulmateriaal de stapel met kraftpapier door het door een trechter te trekken waardoor het 'voorgekreukeld' wordt. Zo hoef jij het alleen nog maar af te scheuren en in je verzenddoos te doen. Wij hebben ook FanFold van gerecycled kraftpapier

Luchtkussenfolie

Luchtkussenfolie is een opvulmateriaal dat is gemaakt van opgeblazen plastic matjes met grote luchtbubbels. Wij leveren deze opgeblazen op een rol van 9 meter, of als rol folie met de machine erbij. Met een luchtkussen matras heb je een goede keuze tussen luchtkussenzakjes en noppenfolie in. Ze zijn groot en stevig genoeg om als opvulmateriaal te dienen en klappen op te vangen, maar flexibel genoeg om om je producten heen te wikkelen. De matjes zijn afscheurbaar elke 17.5 centimeter, en zijn 37.5 centimeter breed. Zo heb je helemaal in de hand hoeveel je gebruikt. De folie is gemaakt van groen gerecycled plastic, en is na gebruik ook zeer goede te recyclen. Daarmee is luchtkussenfolie als opvul materiaal een zeer bewuste en duurzame keuze.

Luchtkussenzakjes

Met luchtkussenzakjes bied je optimale bescherming tegen beweging tijdens het vervoeren. Doordat de zakjes gevuld zijn met lucht wegen ze bijna niks en houden ze goed schokken tegen. De zakjes zijn per stuk afscheurbaar, dus vul je gemakkelijk de extra ruimte in je verzenddoos. Wij verkopen folies om de luchtkussenzakjes mee te maken in 3 verschillende breedtes. Ook de machine is via Twepa verkrijgbaar. Een bijkomend voordeel van het gebruiken van deze machine is dat je zelf kan instellen per hoeveel zakjes de machine stopt. Stel dat je steeds precies 11 zakjes nodig hebt om je product in een verzenddoos te stoppen, dan kan je de machine daar op instellen. Heb je maar een klein aantal nodig, of is de investering voor nu te groot? Dan kan je ook opgeblazen luchtkussentjes kopen. Deze verkopen we per streng van 200 stuks. 

 

Noppenfolie

Noppenfolie is een zeer bekend beschermmateriaal. Het heeft door de stevige bubbels goede schok absorptie, maar is ook flexibel. Zo kan je het strak om je product heen wikkelen. Wij hebben vele maten noppenfolie in ons assortiment, van 40 cm tot 200 cm lang en van 10 tot 100 meter op een rol. Al onze noppenfolies zijn van gerecycled plastic met een dikte van 65 mu. Ook hebben we enveloppen die gevoerd zijn met bubbeltjesplastic. Dat is wel zo makkelijk verzenden als je kleine spulletjes moet versturen. 

 

Schuimfolie

Schuimfolie is een ander inpakmateriaal dat erg flexibel is. Je wikkelt je product er gemakkelijk meerdere keren mee in, om het zo te beschermen tegen krassen en deuken. Wij hebben zowel vellen als rollen met schuimfolie in verschillende diktes. Zo gebruik je onze 1 millimeter folie voor bescherming tegen krassen, maar kan je onze 5 millimeter folie inzetten als bescherming tegen deuken. Voor platte producten hebben wij ook schuimprofielen voor de zijkanten hoekprofielen voor de hoeken. Dit zijn stukken schuimfolie die je kan bevestigen op rand van het voorwerp. Zo weet je zeker dat deze aan alle kanten goed zijn beschermd.

 

Golfkarton op rol

Golfkarton kan worden gezien als de kartonnen versie van schuimfolie. Het is gemaakt van 2 lagen papier met daartussen een golf geribbeld papier. Golfkarton wordt altijd geleverd op een grote rol. Zo kan je deze zelf afrollen en snijden/ knippen wanneer je genoeg hebt. Vervolgens wikkel je je product er mee in om ze te beschermen tegen schokken tijdens de verzending. Onze golfkarton rollen zijn allemaal 70 meter lang, en zijn verkrijgbaar in hoogtes van 10 centimeter tot 150 centimeter.

 

Opvulmateriaal advies

Tolt je hoofd nu helemaal na het lezen over al deze verschillende opvulmaterialen? Begrijpelijk. We helpen je daarom graag een handje bij het uitzoeken welk materiaal het beste aansluit bij jouw producten. Neem contact op met een van onze brancheteams en kijken we samen verder. 

Bekijk ook al onze andere verpakkingen