Verpakkingstape

Of je nou tape nodig hebt voor het afplakken van dozen of voor andere zaken, wij hebben 49 verschillende soorten verpakkingstapes ruim op voorraad. Zo vind je bij Twepa alle tape en andere verpakkingsmaterialen die je maar nodig kan hebben.

Welke soorten verpakkingstape zijn er?

PVC tape

PVC tape is elastisch en zal niet snel scheuren. Daarnaast produceert het weinig geluid bij het afrollen en maakt het gebruikt rubber solvente lijm. Dit maakt het zeer geschikt voor grotere pakketten van 30-40 kilo.

PP tape

PP tape is stijver en scheurt geheel af bij een breuk. Daarnaast maken pp tapes relatief veel geluid bij het afrollen (behalve als je voor een low noise PP tape kiest). De standaard PP tape gebruikt rubberlijm, en de low noise versies gebruiken acryl lijm. PP tape is doorgaans geschikt voor dozen van 20-30 kilo.

Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape hebben wij in meerdere soorten in ons assortiment. Deze dubbelzijdige tapes zijn hetzelfde als hun enkelzijdige tegenhanger, maar dan met lijm aan beide kanten.

Plakband

Plakband wordt in de volksmond vaak genoemd in één adem met tape. Dat is voor een goede reden want plakband heb je in vele soorten. Het grote verschil met tape is dat plakband maximaal 35 mm breed kan zijn. Wanneer plakband breder is dan deze 3,5 cm spreekt men over plakband.

Papiertape

Papier tape is tape dat gemaakt is van kraftpapier met een rubberbelijming. Doordat deze tape beter afbreekbaar is dan de plastic-varianten wordt het ook wel eco-tape genoemd. Daarnaast kleeft papiertape ook erg goed.

Masking tape

Masking tape wordt ook washi tape genoemd, maar is hetzelfde als schilderstape. Het is gemaakt van dun papier en heeft een beschermend laagje dat het meer vochtbestendig maakt.

Machine tape

Machine tape is tape om d.m.v tapemachines te plakken om daarmee dozen te sluiten. Zeer handig voor grote bedrijven die veel dozen dicht moeten plakken.

Welke dikte tape moet ik kiezen?

28 mu voor pakketten tot 20 kilo

32 mu voor pakketten tot 30 kilo

35 mu voor pakketten tot 35 kilo

38 mu en hoger voor pakketten boven de 35 kilo

Bedrukte tape

Bij Twepa bieden we ook de mogelijkheid om diverse tapes te laten bedrukken. De meest voorkomende bedrukte tapes zijn gemaakt van PVC en PP Acryl. Je kan bedrukte tape bestellen vanaf 36 rollen wat precies 1 doos is.

Je betaalt altijd (eenmalig) clichékosten voor de bedrukking en je kan kiezen voor bijvoorbeeld wit + 1, 2, 3 of 4 kleuren. Hierbij geldt, hoe meer kleuren hoe meer de bedrukking kost.

Je kunt ook kiezen voor diapositief. Bijvoorbeeld 100% zwart en witte letters uitgespaard. Ook heb je de keuze tussen een matte of glossy afwerking. Meer weten over het bedrukken van tape? Neem dan contact op via info@twepa.nl of 053 3455555