Duurzame disposables

Twepa heeft een zeer groot assortiment met duurzame disposables. Door gebruik te maken van meerdere materialen hebben we voor elke industrie een passende optie. Zo kan jij ondanks de nieuwe plastic verboden gewoon door met waar je goed in bent: Ondernemen. Er zijn namelijk veel alternatieven voor plastic.

Bamboe disposables

Bamboe groeit 3 keer zo snel als de snelst groeiende boom. Tijdens de groei van bamboe wordt er rond de 30% meer zuurstof geproduceerd vergeleken met bomen, en neemt het tot wel 2,5 keer zo veel CO2 op tijdens het groeien. Dit maakt bamboe een zeer goede duurzame grondstof voor disposables. Om de bamboe disposables goed waterdicht te maken moet er nog waterafstotend PLA laagje op. PLA is een bioplastic wat gemaakt wordt van maiszetmeel. Officieel wordt dat nog gezien als plastic dus zal er nog steeds een SUP logo op komen, maar onder de goede omstandigheden is PLA composteerbaar. Daar bovenop breekt het natuurlijk een stuk beter af dan klassiek PET plastic. 

Suikerriet disposables

Suikerriet is een bijproduct van het suikerraffinageproces, Na het vermalen van het riet en het extraheren van het suiker blijven de stengels natuurlijk over want die eten we niet. In het verleden zouden deze rietstengels worden verbrand, maar tegenwoordig kan daar ook wegwerpservies van worden gemaakt. Suikerriet wordt t.o.v. bamboe of bomen niet compleet gekapt, maar de stengel wordt afgesneden. Hierdoor blijven de wortels zitten en groeit het riet binnen een half jaar alweer terug. Hierdoor heb je voor het cultiveren van suikerriet minder water en energie nodig voor de verwerking. Suikerriet kan binnen 90 dagen onder de juiste omstandigheden al compleet biologisch worden afgebroken. Suikerriet wegwerpservies is daarnaast bestendig tegen vocht, olie en diepvriestemperaturen. Ook laat het geen smaak achter en kan het worden gebruikt in ovens en magnetrons tot 100 °C.

Houten disposables

Disposables van hout zijn gemaakt kunnen ook een zeer goed alternatief zijn voor plastic. Hout is namelijk net als plastic stevig en watervast, maar composteert natuurlijk vele malen sneller dan plastic. Hout doet niet onder aan plastic aangezien ze ook bestendig zijn tegen vocht, olie en diepvriestemperaturen. Houten disposables kunnen worden gebruikt in ovens en magnetrons tot 100 °C.

Papieren disposables

Papieren disposables kunnen gezien worden als de lichtere variant van houten disposables. Door gebruik te maken van sterk Kraft papier met een beschermd laagje krijg je stevige wegwerp artikelen. Dit papieren wegwerpservies is daarnaast erg goed recyclebaar en daarmee een fantastische keuze voor wegwerpservies dat kort wordt gebruikt. Ook is het vaak een voordeligere optie dan de andere materialen voor duurzame disposables.

Gerecycled plastic disposables

Bij Twepa verkopen we ook disposables bakjes die gemaakt zijn van gerecycled PET plastic. Door rPET te gebruiken breng je dus geen nieuwe plastic de wereld in, terwijl je niet hoeft in te leveren op de kwaliteiten die plastic normaal met zich meebrengt. 

Aluminium disposables.

Tenslotte bieden wij ook aluminium disposables aan. Met dit materiaal verzeker je je van stevigheid en bestendigheid tegen hoge temperaturen. Ook kan aluminium veel gewicht en zowel droog als vochtig voedsel goed dragen. Aluminium is daarnaast recyclebaar dus is aluminium toch enigszins duurzaam te noemen.


Bekijk al onze horeca disposables en menuverpakkingen

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderneming op het gebied van duurzame disposables?

Laat je adviseren door onze experts van team Food.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.