Bedrukte dozen

Waarom bedrukte dozen kopen?

Wanneer je een product moet verpakken om het bij de klant te krijgen is de verpakking het eerste waar je klant mee in contact komt. Dit is voor jou als bedrijf hét moment om een goede eerste indruk te maken. Door gelijk op een hoge noot te beginnen zal je klant hoogstwaarschijnlijk ook meer tevreden zijn met jouw product in de bedrukte verpakking. Daarnaast kan je de bedrukte doos gebruiken als marketing instrument. Door hier je logo, slogans, kernwaarden, unique selling points of andere marketing uitingen op te plaatsen weet je zeker dat de ontvanger deze leest en misschien zelfs wel deelt met anderen tijdens het openen. Zo kan jij met iets simpels als een bedrukte doos een grote impact maken op je klant. Wil je bijvoorbeeld iets waardevols opsturen, maar wil je niet te veel bekijks? Kies dan voor een binnenkant bedrukking. 

Welke keuzes zijn er bij het kiezen van een bedrukte doos?

Bij het bedrukken van dozen kan je zowel kiezen voor bedrukkingen aan de buitenkant, als een bedrukte binnenkant. Beide kanten bedrukken kan natuurlijk ook.

Bij Twepa bedrukken we nagenoeg alle formaten en modellen dozen. Hieronder staan de 6 meest gekozen modellen bedrukte dozen.

  • Bedrukte Fefco 0201 (vouwdoos)
  • Bedrukte Fefco 0203 (vouwdoos met overslaande klep)
  • Bedrukte Fefco 0427 (postdoos)
  • Bedrukte Fefco 0331 (bodem deksel doos)
  • Bedrukte Fefco 0701 (speedbox doos)
  • Bedrukte Fefco 0711 (speedbox met overslaande klep)

Welke druktechniek moet ik kiezen?

Er zijn diverse druktechnieken mogelijk om een bedrukking op je doos te zetten: Flexo, Offset en Digitaal. Afhankelijk van je wensen kiezen we samen voor de beste druk techniek voor jouw situatie.

Bij de Flexo techniek maakt men gebruik van clichés (stempels). Op elke stempel zit 1 kleur die vervolgens op het karton wordt gedrukt.

Bij de Offset techniek maakt men gebruik van aluminium rollen die de inkt op zich nemen en deze vervolgens doorgeven aan een rubberdoek, welke daarna de inkt doorstempelt naar het karton. 

Bij de Digitaal techniek maakt men gebruik van een drukmanier vergelijkbaar met een inkjet printer. 

Wat zijn de voordelen van verschillende druktechnieken

Flexo bedrukken heeft als voordelen dat de stempels goed houdbaar zijn en daarmee een eenmalige investering vereisen. Na deze investering kan je kleine oplages produceren naar gelieve. Je moet echter wel weten dat je bij Flexo betaalt per kleur die je op je doos wilt bedrukken, omdat elke kleur zijn eigen cliché vereist.

Offset bedrukken heeft geen initiële investeringen nodig (behalve stansmessen bij aparte formaten) en drukt daarnaast in prachtige scherpe kleuren. Deze techniek heeft bij hoge oplages een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Ook betaal je niet per kleur, wat voor kleurrijke doosjes voordelig kan zijn. Ook kan je metallic kleuren en reliëf bedrukken. Tenslotte breng je bij offset altijd een beschermvernis aan, welke de doos gedeeltelijk beschermt tegen vocht, krassen en verdoffing. Deze beschermlaag kan zowel glanzend als mat. Aan de andere kant is de offset niet de ideale optie voor lagere oplages. 

Digitaal bedrukken is een goede optie voor lagere oplages. Daarnaast hoef je geen opstartkosten in de vorm van een cliché te betalen.  

Waar kan ik bedrukte dozen aanvragen?

Door het onderstaande formulier in te vullen kan je gemakkelijk je wensen over bedrukte dozen aangeven. Wij kijken dan naar je aanvraag en nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Hierna bespreken we de mogelijkheden en pakken we het vanaf daar op.