18 januari 2022 om om 10:28 uur door Casper van Heel - Algemeen

Groeien met jouw online verkopen

Vanwege de coronamaatregelen moest de detailhandel al regelmatig de deuren sluiten. Gelukkig gaan de meeste ondernemers niet bij de pakken neer zitten, maar wordt er gedacht in oplossingen. Verkopen via Click & Collect, via het raamkozijn of via een eigen webshop bijvoorbeeld. Daarnaast worden producten massaal aangeboden via online platformen als Bol.com en Marktplaats. Een logische stap, want het wordt steeds makkelijker om je producten online aan te bieden.

Logistieke uitdaging

Maar dan moet het product nog bij de klant komen. Voor nieuwe e-commerce ondernemers kan dat logistieke traject een flinke uitdaging zijn. Producten komen regelmatig beschadigd aan, of lelijke verpakkingen maken een negatieve indruk op de klant. Zo raak je alsnog je klanten kwijt en schiet je het doel volledig voorbij. Hoe zorg je er nou voor dat jouw producten goed aankomen bij de klant? En ook niet onbelangrijk, hoe houd je de verzendkosten zo laag mogelijk.

Onze retailexperts helpen graag díe ondernemers die de (tijdelijke) overstap maken naar het online verkoopproces. Ze beantwoorden al jouw vragen en helpen je op weg. Zo kun jij jouw producten op een mooie en stevige manier bij de klant (laten) bezorgen. Het maakt online verkopen een stuk leuker en makkelijker. Kun jij je meteen weer focussen op jouw volgende verkoop.

Onze retailexpert Stef over zo’n proces:

“Onze collega Maikel heeft als eerste contact met de klant. Hij maakt een afspraak en ik ga er vervolgens langs. Op die manier krijg ik een goede indruk van de klant en zijn onderneming, én zie ik of er nog een mogelijkheid is om de logistieke afhandeling van zijn bestellingen te verbeteren. Samen bespreken we de probleem- en of vraagstukken. Ik kan de klant adviseren waar er met het verpakken van de producten nog winst valt te behalen. Omdat Twepa een totaalleverancier is van facilitaire producten, kan ik in veel gevallen een mooie aanbieding maken voor het complete verpakkingstraject. Vaak kunnen we beter, goedkoper of milieuvriendelijker verpakkingsmateriaal aanbieden dan de producten die de klant in eerste instantie gebruikte. Zo bestelt de klant op één plek, in één keer al het benodigde materiaal. Dat scheelt tijd en geld.”

Uitdagingen voor de e-commerce

Milieuvriendelijk
De consument is steeds bewuster bezig met het milieu. Er ontstaan al snel ergernissen over een teveel aan verpakkingsmateriaal of verpakkingsmateriaal dat niet duurzaam is. Webshops die er op dat gebied geen aandacht aan schenken, worden steeds vaker vermeden door de consument, of komen negatief in de publiciteit.

Teveel lucht in verpakking
Eén van de allergrootste ergernissen bij online consumenten is dat er teveel lucht in een verpakking zit. In veel gevallen bestaat de inhoud van een verpakking voor 2/3 deel uit lucht. Zonde, want zo’n verpakking zorgt voor irritaties en voor onnodige logistieke kosten. Bij Twepa kunnen wij dozen op maat voor je maken. Zo voorkom je dat je dozen onnodig veel moet opvullen. Dat bespaart opvulmateriaal, karton en ruimte bij de bezorging. Goed voor jouw portemonnee en het milieu. Dozen maken we al in hele kleine oplages voor je op maat. Dus laat je door aantallen vooral niet tegenhouden!

Verpakking als visitekaartje
De klant plaatst een bestelling via jouw webshop en verheugt zich op zijn bestelling. Niets is dan zo leuk om die bestelling vervolgens te ontvangen in een mooie verpakking. Het contactmoment in de winkel loop je door online verkoop mis. Maar door een verpakking te voorzien van jouw imago en er wat zorg aan te besteden, grijp je toch weer een moment aan om een goede indruk te maken. Jouw huisstijl tot aan de deur van de klant. Daarmee werk je optimaal aan klantenbinding. Klanten delen zulke momentjes graag op social media. Mooie extra aandacht voor jouw bedrijf. Dit alles zorgt voor meer bestellingen. Wij kunnen jouw verpakkingen bedrukken. Van doos tot tape. Niets is te gek. We denken daarin graag me je mee.

Kartonschaarste
De coronapandemie heeft voor een hoop logistieke problemen gezorgd over de hele wereld. Containerprijzen rijzen de pan uit, karton is schaars. De prijzen van karton zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Gelukkig hebben we bij Twepa tijdig ingekocht en is ons magazijn nog steeds goed gevuld. Met meer dan een miljoen (!) dozen in verschillende formaten kunnen wij uit voorraad veel maten direct leveren. Zo helpen wij iedere ondernemer aan een passende doos.

Meer weten?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de verbeterpunten of extra kansen voor jouw bedrijf? Maak dan ook een afspraak met Stef en daag hem uit. We leveren graag een bijdrage aan jouw succes!

Liever eerst nog even kijken naar onze producten? Bekijk dan vooral even onze verpakkingen en dozen.