24 juli 2018 om om 15:00 uur door Aki Cobic - Algemeen

Message in a Bottle

Wist je dat? 
  • Er een nieuwe plasticwet aan zit te komen?
  • Wij gemiddeld 244,5 kg afval per jaar scheiden?
  • Je met scheiden van plastic verpakkingen bijdraagt aan de besparing op de CO2-uitstoot. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van maar liefst circa. 100.000 huishoudens.
Recyclen kent alleen maar voordelen 

Het effect van recyclen hangt af van het afvalscheidingbeleid

We zien een duidelijk groeiende trend van duurzaamheid en bewustwording. Nederland loopt hierin ver voorop. In de rest van de wereld wordt er nog steeds te veel afval op de grote bult gegooid. En daar gaat het vaak mis. Er wordt nog steeds te weinig gerecycled. Hoe meer plastic wij scheiden, hoe meer nieuwe producten er gemaakt kunnen worden zonder dat daar extra grondstoffen voor nodig zijn. Zo besparen we op de fossiele grondstoffen en daarmee dus op de CO2-uitstoot. Door een aangepast beleid maken we ons samen sterk voor het verminderen van de plastic soep in de oceaan en het vergroenen van de wereld. Twepa probeert haar klanten voortdurend te stimuleren om alle producten te recyclen. Daarnaast zijn wij daar binnen onze bedrijfscultuur voortdurend mee bezig. Zo vind je in onze bedrijfskantine speciale recycle prullenbakken.  

Twepa is volop in ontwikkeling en op zoek naar de nieuwste alternatieven

Daarnaast zijn wij bij Twepa al jaren vooruitstrevend op het gebied van disposables en volop in ontwikkeling om ons assortiment zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar vervangende materialen, die beter zijn voor het milieu en aan je wensen blijven voldoen. Inmiddels vind je vele verschillende biologische en duurzame producten in het Twepa assortiment zoals: Suikerriet, karton en bamboe.

Neem bijvoorbeeld suikerriet. Bij de productie van suiker blijven de stengels over als een restproduct. Deze kunnen natuurlijk worden verbrand maar het is ook heel goed te gebruiken als biologische grondstof voor bijvoorbeeld disposables. Deze zijn prettiger in gebruik dan plastic, dankzij de verhoogde stevigheid. Bij Twepa vindt je hierin een divers en uitgebreid assortiment.

Door de groeiende trend in het gebruik van duurzame disposables en de naderende wet op plastic zijn wij voortdurend op onderzoek uit om ons assortiment met duurzame en milieuvriendelijke producten uit te breiden. Je zult de komende tijd diverse nieuwe ontwikkelingen terug gaan zien in ons assortiment. 

Kortom;

Met de disposables van Twepa creëer je een milieuvriendelijke, professionele uitstraling. Bekijk de disposables in onze webshop https://bit.ly/2JXKRds of kom eens langs in onze winkel aan Het Poolman 2 te Enschede. Onze collega’s informeren en bespreken graag alle mogelijkheden op het gebied van duurzame milieuvriendelijke disposables. 

 

Voor mekaar

Team Twepa