4 december 2017 om om 15:00 uur door Marlies Vermeulen - Algemeen

Haarnetje op, haarnetje af. Wie wint de Junior Twepa Quiz?

Wat is dat nou eigenlijk, een groothandel? En hoe werkt dat dan allemaal? Op die vragen kregen de kinderen uit groep 7A en 7B van de Prinseschool uit Enschede uitgebreid antwoord.

45 leerlingen stonden op vrijdagochtend nieuwsgierig met hun neuzen tegen de winkelruit gedrukt. Altijd leuk, zo’n uitje met de klas. Enthousiast ontvingen wij iedereen in onze bedrijfskantine. Daar werden de kinderen onder het genot van een beker limonade en wat lekkers getrakteerd op een presentatie van Coen Brinkman.

Internationaal

Geboeid werd er geluisterd en gekeken naar de interessante anekdotes en het film- en fotomateriaal van de presentatie. Muisstil was het toen collega Ramon via de speaker van zijn telefoon in het Spaans met één van onze buitenlandse leveranciers belde. Het internationale karakter spreekt duidelijk tot de verbeelding.

Rondleiding

Om het plaatje compleet te maken kregen de leerlingen een rondleiding door het pand. Welke producten worden er verkocht en waar komen die vandaan? Hoe wordt er gelost en geladen? De winkel, het magazijn en de expeditieruimte gaven een duidelijk totaalbeeld van een groothandel in de praktijk.

Haarnetje op, haarnetje af

Haarnetje op, haarnetje af. Spanning onder de deelnemertjes. Tijd om de bijgebrachte kennis te testen. Wie heeft er goed opgelet tijdens de rondleiding en wint de Junior Twepa Quiz? De prijs loog er niet om; een voetbalwedstrijd van FC Twente bijwonen met vier personen. Dat wil iedereen wel! Het bleek een nek-aan-nek race. Even waren we bang dat we een compleet vak moesten regelen. Maar een schattingsvraag zorgde uiteindelijk toch voor een winnaar.

Een leuke ochtend. Voor de leerlingen, de leraren én voor ons.

Prinseschool, bedankt voor jullie komst!