10 februari 2020

Twepa zet zich in voor Sheltersuit!

Wat begon als een geintje, werd al snel bloedserieus. Onze collega’s Coen, Rick, Dennis en Arnoud gaan een halve marathon lopen, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Sheltersuit.

Initiatiefnemer

Het initiatief ontstond bij Rick de Wals, accountmanager van Team Zorg bij Twepa: “Dat er tegenwoordig nog mensen op straat moeten leven vind ik ondenkbaar. Helaas gebeurt het nog steeds. Niet alleen in landen hier ver vandaan, maar ook in onze eigen woonplaats.” Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. Het Enschedese Sheltersuit zet zich wereldwijd in en helpt mensen te overleven in de kou. Zij bestaan uit een groot team dat eenvoudigweg anderen wil helpen die wat minder geluk hebben in het leven.

Wat is een Sheltersuit?

Een ‘Sheltersuit’ is een water- en winddichte jas die eenvoudig getransformeerd kan worden tot slaapzak. Om zoveel mogelijk van deze sheltersuits te maken is de stichting afhankelijk van donaties. “Door mee te doen aan de halve marathon van Enschede hopen wij door sponsoring zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor dit goede doel.”

Een Twentse 'noaber'

Het enthousiasme van Rick werkte aanstekelijk. Al snel sloten collega’s Dennis, Arnoud en Coen zich aan bij Rick. Met een flinke stok achter de deur zijn de heren aan het trainen. Coen zet zich met zijn bedrijf graag in voor het goede doel. ”Als Twentse ‘noaber’ willen wij graag wat doen voor onze ‘buren’. Het lijkt ons fantastisch om met dit initiatief zoveel mogelijk Sheltersuits bij elkaar te lopen” aldus Coen. “Of we compleet afgetraind aan de start zullen verschijnen is de vraag. Die laatste kilometers gaan we waarschijnlijk lopen op karakter. Maar met zo’n goed doel in het achterhoofd gaat dat ongetwijfeld lukken!”

Wanneer?

De marathon van Enschede vindt plaats op zondag 19 april 2020. Rick, Coen, Dennis en Arnoud zoeken zoveel mogelijk sponsoren. Elk bedrag, groot of klein, alles is welkom!

Steun onze mannen!

Help jij ons dit goede doel te bereiken? Steun onze hardlopers via deze link:

http://bit.ly/sheltersuit-twepa