10 oktober 2017

Twepa partner van Solar Team Twente

Het is spannend in Australië! Daar wordt van zaterdag 8 tot zondag 15 oktober de World Solar Challenge 2017 gereden. Twepa is trotse partner van deze internationale race.

Bridgestone World Solar Challenge

Afgelopen zondag ging de Bridgestone World Solar Challenge van start, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met hun zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse Solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij zijn in Australië met maar één doel: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017.

Partner

Twepa draagt duurzame ontwikkelingen een warm hart toe. Als bedrijf met Twentse roots hoefden we er niet lang over na te denken om het team uit Enschede te steunen. Wij staken de studenten in professionele kleding voor het evenement. 

Tegenslag

We volgen 'ons' team op de voet en wat is het een spektakel! Solar Team Twente eindigde tijdens de voorrondes van de Bridgestone World Solar Challenge op een teleurstellende twintigste plek binnen de Challenger klasse vanwege een technisch mankement. Een communicatiestoring veroorzaakt door de GPS-tracker zorgde dat het team niet harder dan 52 kilometer per uur kon rijden. Dat betekende een start vanaf plek 20. Dan heb je een hoop concurrenten in te halen.

Nuchtere Tukkers

Onze nuchtere tukkers lieten het er niet bij zitten en begonnen vol frisse moed aan de duurzame uitdaging. En dat loonde! Want tijdens het schrijven van dit stukje staat het team alweer op de derde plek in de race. Met 1800 kilometer in het vooruitzicht moet het nog ruimschoots mogelijk zijn de rest ook in te halen, toch? "Het wordt zeker een uitdaging om de eerste plek te behalen, maar wij gaan er voor”, aldus Olivier Berghuis, Teamleider Solar Team Twente. 

 

Foto's: Jerome Wassenaar (header) & Ooms Photography