Nieuw: duurzaam machinewikkelfolie van kraftpapier

Het blijft een veelgestelde vraag; “Hoe kan ik mijn transport afleveren bij de klant zonder dat mijn producten beschadigd raken?” Voor het stevig verpakken en transporteren van een lading werd tot nu toe bijna altijd plastic machinewikkelfolie gebruikt. Heel doeltreffend, maar niet zo duurzaam.

Vraag naar duurzaam neemt toe

De vraag naar duurzame middelen neem toe. Wij bieden je nu de mogelijkheid om voor een duurzaam alternatief te kiezen. Nieuw in ons assortiment; machinewikkelfolie van kraftpapier!

Verklein jouw ecologische voetafdruk

De e-commerce sector blijft groeien, de vraag naar verpakkingsmateriaal groeit mee. Zowel bij bedrijven als bij de consument speelt duurzaamheid daarin een steeds grotere rol. Alle beetjes helpen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Door te kiezen voor papieren wikkelfolie bijvoorbeeld. Dat is makkelijker te recyclen dan plastic en oefent minder druk uit op het milieu.

Kraftpapier op rol

Tijdens het transport en de opslag hebben goederen veel te verduren. Wanneer een pallet niet goed is ingewikkeld kan een product snel beschadigd raken. Ons papieren machinefolie biedt bescherming en zorgt ervoor dat jouw pallets goed gestabiliseerd worden. Het kraftpapier op rol biedt een stevige beschermlaag, ziet er professioneel uit geeft jouw lading een duurzame uitstraling. Met behulp van een wikkelapparaat kun je een rol met papieren palletstabilisatiefolie net zo makkelijk gebruiken als het klassieke plasticfolie.

Op de rollen met het sealfolie van kraftpapier die wij op dit moment aanbieden zit 265 of 370 meter kraftfolie met een dikte van 60 en 40 gram per M2. De rekfolie rekt tot wel 30% en is alleen te gebruiken op een standaard wikkelaar zonder voorrek systeem.

Verstandig gebruik

Let op: het is uiteraard belangrijk dat de goederen op de pallet netjes collomoduul gestapeld worden zodat er geen scherpe hoeken zijn. Hoewel het zeer stevig papieren palletfolie betreft, kunnen uitstekende scherpe randen het papier scheuren, net zoals bij plastic palletfolie het geval kan zijn. Gebruik het papieren folie ook niet voor ladingen die (tijdelijk) in de buitenlucht of vochtige plekken worden gezet. Kies je voor papieren palletfolie, belast jouw pallet dan met maximaal 200-300 kilo.

Ga ook voor duurzaam, en stap over op papieren wikkelfolie!

Benieuwd of papieren wikkelfolie bij jouw bedrijf past? Vul dan snel onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op over de mogelijkheden.

Liever klassiek machinefolie? klik dan hier